torsdag 12 maj 2011

Er dag - grattis

Ni vet antagligen hur det ligger till med saker och ting som blogginspiration, den stiger och den sjunker. De senaste dagarna har min inspiration legat och kvidit och slingrat sig längst nere på bottnen av en brunn. Det var nära att den kvävdes helt och hållet, men nu räddar jag den, i sista stund. Och jag är konstigt glad över att jag gör det.

Min lillebror fyller år idag. Han når skolmogen ålder och kan sålunda börja skolan i höst. Det känns fel, på något sätt. Han är ju allas vår lilla barnunge, inte får han bli stor. En annan som blir stor är min filuriga vän, så ett grattis till dig såhär lagom anonymt.

En ruskig tant cyklade på mig idag när jag steg av cykeln intill min kompis. Hon lät som en gammal onkel som har rökt i sjuttionio år när hon röt så väldigt. Hennes ögon var nattsvarta när hon kallade mig för idiot. Men liksom, hade hon inte kunnat meddela i förväg att hon hade tänkt passera oss lite tidigare, istället för att stanna rakt inpå mig? En vuxen borde åtminstone ha vett att behärska en sådan situation, tycker jag.
Jag är fjorton år, och bara ett barn.

2 kommentarer:

queen Elisabeth sa...

nej, du är fjorton år, bara en gnällig angstig tonåring som är skapad för att gamla sura penisonerer ska vara sura på, vara misstänksamma mot, skälla på och skriva insändare om...

anonymt födelsedagsbarn... :) sa...

Jag tackar så våådligt! Och ja, vissa människors huvud tycks vara vakuumförpackade :), hahaa :D.