torsdag 23 juni 2011

Regn


Grymt, jag kan erkänna att jag inte har varit speciellt duktig idag. Inte alls duktig, faktiskt. Jag har vaknat för att läsa lite Borta med vinden till lillebrors krokodiltårar, och snarast  följt med mamma och brorsa nr 2 på ett iskallt morgondopp. Jag lovar, vattnet var kallt som svin, och ändå kom jag förvånat på mig själv med att huttrande (khrm, skrikande) gå i hela två gånger.

Pysande av stolthet över detta fantastiska dopp satte jag mig att nörda data en smula, men tvingades istället diska. En smula av den tidigare så pysande stoltheten försvann.

Det började regna, och oj, så det regnade. Det blåste därtill, så att träden vinglade på sina smala fötter, alltså tog jag tillfället i akt och slog mig nu ner framför datorn. Jag och internet hade en kortvarig strid, vilken jag förstås vann, men ändå var nätet för långsamt. Min gedigna lösning var att vika origami undertiden, och en ståtlig fågel lyckades jag åstadkomma tills det blev tråkigt och jag fördrev resten av tiden genom att vika dryga 15 pappersloppor.

Papperslopporna fick en stund senare ställa upp som modeller, eftersom alla andra bara tråkade sig och inte ville bli fotade. Härmed kan jag konstatera att pappersloppor också är rätt tråkiga modeller. Stumma som bara vad är de åtminstone, och med tanke på att bilderna inte ens blev lyckade är det slöseri med papper också, tycker jag.

Inga kommentarer: